MUSHOLM BUGT FERIECENTER !
Musholm Bugt Feriecenter er et helt unikt ferie- og kursussted. Det er centralt og naturskønt beliggende lidt nord for Korsør ved foden af Storebæltsbroen.

Muskelsvindfonden har taget initiativ til at skabe dette ultimativt tilgængelige feriecenter for alle, men ikke mindst for mennesker med bevægehandicap og deres familier.

Arbejdsmarkedets Feriefond har sammen med mange andre bidragsydere støttet byggeriet. 1. etape blev indviet i februar 1998, mens 2. etape blev taget i brug i efteråret 2001.


29-04-2004IDÉ OG VISION !
Til grund for opførelsen af Musholm Bugt Feriecenter ligger en vision om etablering af verdens mest handicapegnede feriecenter.

Et sted, der i kraft af sine individuelle handicapegnede boliger og tilgængelige omgivelser og aktivitetsmuligheder, giver ALLE mulighed for en aktiv ferie uanset årstid. Med andre ord et feriested, hvor også mennesker med et handicap har mulighed for at udfylde andre roller end tilskuerens.

Udgangspunktet var, at feriecentret skulle blive et endnu mere spændende og visionært projekt end sin brobyggende nabo. Der skulle skabes nogle enestående rammer for mennesker, der normalt har svært ved at få en ferieoplevelse uden forhindringer, hvilket jo ikke just er meningen med ferie. Vi ville ikke bygge bro mellem landsdele men derimod mellem legemsdele og fysiske omgivelser.

Imidlertid er handicapegnethed i sig selv ikke nok; det betyder blot, at gæsterne ikke har praktiske problemer at slås med under opholdet. Det var fra starten meget væsentligt, at der i udformningen blev bygget på målgruppens muligheder, ikke på dens begræsninger.

29-04-2004FERIEBOLIGERNE!
På Musholm Bugt Feriecenter er der 6 forskellige typer af feriehuse. De mindste er til 2 personer, mens det største hus - dobbeltvillaen - er til 13 personer. Herimellem er der huse til henholdvis 4 og 6 personer.

Uanset om man er få eller mange, har brug for få eller mange hjælpemidler, er det altså muligt at holde ferie i et hus, der passer til netop ens behov.

HJÆLPEMIDLER
Musholm Bugt Feriecenter er et af de mest tilgængelige feriecentre i Europa for handicappede. Feriecentret tilbyder da også et stort antal hjælepmidler. Dog i begrænset omfang, hvilket derfor kræver forudbestilling. Af midler kan nævnes:
· El-seng med sengehest
· Rumdækkende loftlift u/sejl
· Toiletstøtter
· Badestol
· Stålift m/sejl
· Justerbar badebriks
· Mobil toiletstol
· Sengegalge
· Sengehest
· Badetaburetter
Feriecentret er dog, såfremt andre hjælpemidler ønskes, behjælpelige med - på gæstens regning - at leje disse.

Tjek ind på Hjemmesiden, og læs meget mere  
http://www.musholm.dk/menu/scriptbreaker_menu.asp


29-04-2004

Tilbage til forsiden