DIANALUND – RUBLINGS HEIDE !
Der er i dag den 11. maj 2004, og en helt speciel dag!For det første skal jeg starte på 3 ugers ferie, og for det andet skal min nye Hjemmeside åbne på Internettet! Desværre når jeg ikke selv at se den, inden jeg rejser, men stoler på, at den er lavet OK!Elsebeth – min Hjælper, som skal med på turen, møder ind og har morgenbrød med til os. Anne, (Hjælper) - har ordnet bilen, som skal være vores Hjem de næste 3 uger, samt mig - så der bliver tid til lidt fælles hygge, inden vi hver især, starter på vores ferie!Det er overskyet – men godt vej at køre i . Satser på at holde en dagsmarch på ca. 500 km. – hvilket er passende for mig!

02-04-2004Færge  fra Gedser mod Rostok  kl. 11.00. Havde noget  mas med at komme om bord. Uden for i Billetlugen, sagde de, at hvis jeg skulle med, måtte jeg stå af bilen (lettere sagt – end gjort, og da vi kom ind på dækket, placerede de os som sædvanligt – så det var umuligt at komme af bilen, med kørestolen). Ingen problem for mig – for jeg ville hellere blive i bilen! Godt vi har forsyning med selv! Rart at kunne bruge  € = ca. kr.7,50 i samtlige lande!

02-04-2004Katastrofe !!!! Opdager –jeg har glemt ledningen /adapteren  til PCèn ! Hvor dum har man lov at være??? Gode råd er dyre – intet dúr  ret længe uden ekstern strøm . Heldigvis er der godt tid, så vi kører ind i Rostok for at få en universal- adapter til 12 volt til cigarettænderen.

02-04-2004Den fungere udmærket, også sammen med GPSèn. Slutter respiratoren til bilen stik – da det bliver en lang køredag!Følger motovejen til Berlin – hvorefter vi kører tværs gennem byen! I Bergfelde, en lille by inden, ligger denne ”Kinesisk Restaurant”.

02-04-2004Ser ligeledes  ”Berlinerdomen” – et flot bygningsværk!

02-04-2004Opdager en gade som hedder ”Invalidestrasse”. Det må jeg have et foto af !

02-04-2004Mange Parker og flotte allèr på ruten – en utrolig grøn og blomstrende storby!

02-04-2004Kører frem til ”Raststelle Rublings Heide” nord for Dresden – hvor vi overnatter!( Kørt 466 km )

02-04-2004RUBLINS HEIDE - PASSAU !
Afgang  kl. 10.00 . Til morgen var her 20* varme i bilen. Frokosten indtages  inden Dresden  på en tank, der har  +strøm samt én størrelse toiletter – som kan bruges af ALLE - sådan skal det være!  

02-04-2004Kører lidt omkring og ser på byen – den er også rigtig grøn, med flere flotte bygninger, samt gamle gule sporvogne

02-04-2004Over grænsen til Tjekkiet og ad hovedvejen mod Prag.Her er mange lastbiler på vejen, og et stykke inde i landet ser man, hvad de har travlt med – ja de holder ligefrem i kø!!!!

02-04-2004Det er disse piger, som står alle vegne, mere eller mindre påklædte – tragisk at så mange behøver at leve af prostitution, og endnu mere tragisk, at chaufførerne har lyst til dem ! Det kan da blive en køn redelighed!

02-04-2004Blev standset af Politiet uden for Prag, da de skulle se papirer -  på både os og bilen  (vi var kørt forkert flere gange, og jeg troede, det var derfor vi blev stoppet!) Glemte at dreje ind mod byen ! Kortet / GPS  hjalp os en del – men vi rodede rigtig godt rundt alligevel. Overså en afkørsel og måtte 10 – 15 km den forkerte vej ! En del omkørsler UMLEITUNG, grundet vejarbejde, men vi slap da igennem!  

02-04-2004En skummel mand ville absolut sælge os et camera, under en kaffepause – men Nej Tak – vi havde camera nok, og skyndte os, at låse bilen!

02-04-2004Flot sol og varmt fra eftermiddagen – hvorfor det blev en god tur ad gode veje. Der er anlagt meget nyt – så trafikken gled glat!

02-04-2004Ud af  Tjekkiet og ind i Tyskland for en stund.Nord for Passau , en grænseby til Østrig, sover vi på en Mc Donalds plads.( Kørt 495 km )

02-04-2004PASSAU - AMSTETTEN !
Det blæser en hel pelikan her til morgen, men solen skinner.

02-04-2004Er i et smukt område, og nyder turen til Altenhoff (en by for Handicappede), hvor vi er fremme kl. 14.00! Frugttræerne blomstre frodigt overalt. Der er en rigtig god årstid at rejse syd på i!

02-04-2004Besøger mine venner Alfred og Maria, som bliver glade for at se mig. De bor på 1. sal, men det gør ikke noget. Der er rampe op til dem, som går hen over vejen. Overalt kan man køre op og ned.De har levet på stedet i mange år, og Alfred er med i bestyrelsen, hvor hans ansvarsområde hovedsagelig er Hjælper / Bruger forholdet.Meden jeg er hèr – benytter jeg mig af, at få læst – samt sendt E-mail, og skimmet min nye Hjemmeside! Glæder mig til at se den rigtigt!

02-04-2004Byen, er indrettet specielt til og for kørestolsbrugere .Alle har arbejdspligt hver dag, uanset hvem man er, eller hvor handicappet man er. Kan man kun fungere i en time, er det i orden – men alle skal yde en indsats efter princippet ”Noget for noget” . Det burde vi lære noget af!

02-04-2004Der  er kun ansat det mest nødvendige personale til personlig pleje, samt til de områder der kræver speciel uddannelse til vedligeholdelse af bygningerne, som  eks. El og  Sanitet !  I  køkken – butikker – kontorer – gartneri – restaurant - have osv.  er  Handicappede  beskæftiget. En af chaufførerne på busserne, der er til rådighed, er ben-løs, men han kører perfekt med håndbetjening!I Bestyrelsen  er hovedparten af medlemmerne beboere – hvorfor de har stor indflydelse på, hvordan økonomien bliver forvaltet! Dette giver en stor tilfredshed!

02-04-2004Det er svært at få plads som beboer på Altenhoff – som er et meget eftertragtet sted!

02-04-2004Kører igen kl. 17.30 . Fortsætter ad hovedvejen mod Weels, hvor vi spiser aftensmad. Sover på en oplyst Jet Tank i  Amstetten.  ( Kørt 257 km )

02-04-2004AMSTETTEN – TÜLLN !
Afgang ca. 9.30 – overskyet!  

02-04-2004Området, har rigtig mange gamle Slotte, og vi kikker lidt på et  i Melk, og et i Albrechtsberg, inden ankomsten, til campingpladsen ”Donaupark Tulln”,  ca. 10 km fra Wien!

02-04-2004Det er en rigtig god plads, som skal have 5 køretole! Alt er perfekt og yderst velholdt – både ude og inde.

02-04-2004Er beliggende i et smukt skovområde med  kunstig Badesø, og en lille  lystbådehavn ved Donau. Floden løber lige uden for Campingpladsen.

02-04-2004Man ligger ikke i lange rækker – men i små grupper – hvilket giver en speciel hygge! Tæt på er et stort Supermarked – hvor det er billigt, at handle ! Går trætte i seng!(Kørt 115 km )

02-04-2004TÛLLN - HIRCHWANG AN DER RAX !
Besøg af mine gode venner fra Wien!  Andrea – Andreas og lille Marchel  er her hele eftermiddagen, og vi snakker, snakker, snakker, som havde vi været sammen i går. Det er 2 år siden, jeg var hernede sidste gang – men vi skriver ofte sammen!

02-04-2004Andrea hjælper med at ringe til Marino i Italien, da jeg tror han bedre forstår engelsk end dansk – men jeg får en lang næse. Marino forstår udmærket godt mit danske ( vidste – han forstod noget dansk – men ikke så meget, som han gjorde)  – jeg overtager selv samtalen. Alt er OK med vores ankomst til Marina di Venezia.  Aftaler at vi kommer torsdag ! Lille Marchel er faldet for denne Heks – der sidder vagt ved en vogn!Ordner bilen – tjekker vand + olie + diesel, og gør færdig til at køre herfra efter aftensmad.

02-04-2004Prøver at bruge, det kort jeg har – med Dansk tale – men det får jeg  knopper af .”Christoffer” navnet på den mandlige Taler driller. Jeg kan ikke få ham til at fungere hensigtsmæssigt! Kan heller ikke se nogle navne på kortet, før jeg er inde på 200m – og så har jeg ikke noget overblik. ØV ! Forsøger dog på turen videre frem – jeg er fantastisk stædig - måske det vinder ved nærmere bekendtskab!

02-04-2004Efter utallige formaninger, virker det som om ”Christoffer” har forstået sin opgave og løser den ganske tilfredsstillende -  indtil videre. Han laver om på ruten et par gange – men det går an. Vi drikker alle kaffe ved 20.30 tiden! Sover i  Hirchwang An der Rax  - en lille hyggelig by - på en almindelig parkeringsplads! ( Kørt 107 km )

02-04-2004HIRCH WANG AN DER RAX – BLED!
Køligt i bilen  til morgen, ca. 15*,  men efter noget varm kaffe – hjalp det gevaldigt! Røg ad den forkerte vej ud af byen - og opdagede at adapteren til PCèn  strejkede! Pokkers! Den var bare helt død!!!  Jeg bandede meget højt, og meget længe – men det hjalp ikke en dyt!

02-04-2004Ændrede ruten fra de små veje, og tog ad Motorvejen til Klagenfurt. Derfra stik syd over til bjergene, hvor det bare gik opad og opad – nedad og nedad , men det var ufatteligt flot!

02-04-2004Elsebeth  fik sine køre-evner testet, men tog det, som en oplevelse, og en kæmpe udfordring . Hun klarede det flot – skulle jeg hilse og sige! ( Huskede at køre i samme gear ned, som vi havde kørt op – og det virkede, uden at motoren blev for varm)Over Grænsen  ind i  Slovenien, til en udsigt uden lige, og videre frem mod byen  Bled, hvor vi havde planer om at blive et par dage!

02-04-2004Atter en fantastisk Campingplads ved en større sø, og en udsigt så smuk til sneklædte bjergtoppe!.Mange, mange mennesker gik tur i byen og langs søen. Pladsen var næsten fyldt op.

02-04-2004Fine gode forhold over alt – dog kan man ikke komme ind i Receptionen – derfor kun 4½ Kørestol . Gik  tur rundt på pladsen inden sengetid. ( Kørt  317 km.)

02-04-2004BLED!
Kørte til Jeznice om formiddagen, for at se om stikket til PCén  kunne laves. Første stop var et PC firma, som vi ikke kunne finde! En dame nærmest løb foran bilen, for at vise vej – men vi endte inde i en baggård (det var ikke der).  En mand startede sin bil og kørte foran -  frem til det sted, han mente det var – men det var også galt. Pludselig stod damen fra før dér igen , og spurgte, om vi havde fundet det? Nej, det havde vi ikke ! Imens løb hun atter i forvejen op til en forretning, Cyber City . Det var lige den vi ledte efter!

02-04-2004De kunne desværre ikke hjælpe, men henviste til et bilværksted, hvor man kendte et sted på 4. sal ( motion er godt )! Det hjalp heller ikke – hvorfor vi blev henvist til et PC værksted, hvor de ihærdigt forsøgte at hjælpe. (Havde kun en adapter til € 220,00  - dette ville jeg ikke give). Elsebeth fik dagens motion, samt trænet sine engelske sprogkundskaber!

02-04-2004De kunne ikke umiddelbart gøre noget – men tilbød at lade computeren op – hvilket var en stor hjælp ! (Vi måtte endda komme igen i morgen)! Et besøg hos dem kostede 17,89 euro. Nu skal I ikke tro det kun er mig, der roder rundt i navnene, for de lokale beboere, kunne heller ikke finde ud af det, selv om vi havde printet adressen ud. Det skal siges, at folk hernede er yderst smilende, venlige og hjælpsomme!

02-04-2004Tilbage til Bled – hvor vi blev enige om at gå på restaurant for at spise til aften – noget måtte der ske ! På vej derned, var der pludselig nogle som råbte Gódaw  Aase ! Det var 4 Danskere, som havde genkendt min bil og mig fra Herningmessen og TV . Vi fik en lang snak med dem!Wienerschnitsel og drikkevare for  € 13,19  – det var da billigt for 2 personer på en restaurant!
Hjem i bilen for råhygge og godt trætte i seng. (Kørt 40 km).


02-04-2004BLED - GRADO!
Solen står højt på himlen – jeg skriver dagbog –  lægger billeder ind, og ser efter hvor meget strøm der er brugt. Planen er at køre videre i dag ! Forlader Bled kl. 11.00, og køre til Jezenice for at lade PC op –  bruger ventetiden til at spise frokost .

02-04-2004Videre mod Italien kl. 13.00! En fantastisk smuk tur! At jeg er stor beundre af bjerge, er vel overflødigt at fortælle!
Fra Grænsen går det sydover mod Udine ad ss13. Floden er helt tørret ud – det samme er vi næsten, så vi finder en ismand. Herligt da det er meget varmt 31*.
Senere deler vi en liter is, da vi sveder meget! Meget trafik og vejarbejde gennem Udine .

02-04-2004Landskabet er skiftet til fladere områder og mere landbrug . På vej mod kysten til  Grado , kører vi gennem en meget gammel byport – lige netop høj nok til at bilen kunne komme under. Jeg er panisk bange for at smadre taget!

02-04-2004Fremme ved byen finder vi , efter at have kørt over en dæmning - en gratis Autocamper plads, hvor vi slår lejr for natten. Der holder mange campere – skulle jeg hilse at sige! Vi måtte simpelt hen ikke parkere inde i bykernen. ( Kørt 201 km)

02-04-2004GRADO – MARINO !
Flot – flot vejr! Nyder udsigten over havet, inden vi begiver os på vej igen – målet er at komme over til Lidoen.

02-04-2004Mener at have set en Computer World nær Udine – hvorfor jeg er hug på at få en ny el-forbindelse til min PC. Kører retur - men kan ikke finde forretningen – så i Venzone drejer vi over mod Venedig. (Forretningen lå på en omfartsvej – men hvem kunne huske det!!!! )

02-04-2004Besøger en kirkegård, som er meget anderledes end vores Danske. Den afdøde kommer simpelt hen ind i et hul i muren! Finder senere en Imbiss og får en herlig Kebab – det havde jeg glædet mig til længe. Synes de bager sådan nogle gode brød hernede.

Der er et utal af kirsebærtræer - majs og vinmarker – samt mange større og mindre vingårde. Ender i Caorle – men kan ikke finde parkering for mig – hvorfor vi beslutter at tage turen videre over til Marino, skønt det kun er onsdag . Roder dog også lidt rundt  i den tætte trafik og de mange mennesker – så vi ser det et par gange forfra og bagfra!

02-04-2004Var rigtig godt trætte, og landede på ”Marina di Valenzia” kl. 18.30. en dag tidligere end aftalt – men det var ikke noget problem!Vi blev enormt godt modtaget af personalet – som med det samme vidste, hvem jeg var ! Marino havde givet besked
Får anvist en super fin plads, med alle tænkelige faciliteter nær toiletbygning – butikker – pool – havet osv.Bedst af alt – jeg har lånt en ledning til min PC – så jeg kan lave mit arbejde – det er jeg meget glad for – fin service!  Her er også Internetadgang ! (Kørt 357 km.)

02-04-2004
EN UGE PÅ ”MARINA DI VENEZIA”!
Herom kan du læse i det selvstændige afsnit!
www.handicap-camping.dk/artikel.asp?articleGuid=6977


02-04-2004MARINO – HEILIGEN BLUT !
Inden der tjekkes ud – kontrolleres at der er vand og olie på bilen. Den har jo haft en hård tur herned, og vi ved ikke hvad hjemturen bringer! Alt er dog OK!
Kører ca. 10.30 i let skyet vejr, hvilket er meget passende – når det meste af dagen skal tilbringes i bilen.
Fremad mod Eraclea – Treviso og til Belluno! Har stadig stor glæde af min pakke bleer, som bruges til fodskammel, da mine ben er den del hævede!

02-04-2004Vælger grænsen til Østrig ved Arnback i Dolomitterne. Efter aftensmad kørers til Heiligen Blut for at sove.
Det er meget fugtigt / diset  i vejret! ( Kørt 334 km)

02-04-2004HEILIGEN BLUT – KÖSSEN !
Det har regnet en del i nat, og temperaturen er 16* i bilen og 9* uden for. Kaffe er godt – mod meget, så det vil vi tage noget af !

02-04-2004Ville gerne over Grossglöckner – men bliver sendt ned igen – da jeg ikke havde tænkt en dyt på snekæder.
Heldigvis nåede vi at nyde en del af den storslåede natur, på vejen op og ned!

02-04-2004Omkring  Thurn-passet klarer det op – men jeg har vedtaget at tage på campingplads i nat i Fieberbrunn !

Pladsen hedder ”Camp Tirol”!
Det var et dårligt valg, for her var ikke egnet til kørestole / dårligt gående, hverken ude eller inde – de havde ikke engang et toilet ( når ret, skal være ret – havde de heller ikke skiltet med det), hvorfor vi kørte igen.
Nå – der var da andre muligheder ! Troede jeg!

Der lå en 5 stjernet ”Eurocamping Wilder Kaiser”  ved Kössen . Den måtte være alle tiders !
Jeg havde ikke taget højde for, at stjernerne har forskellig værdi i de sydlige, og de nordlige lande - så her kunne det heller ikke lade sig gøre at være (de havde heller ikke annonceret)!
Ikke ét sted kunne jeg komme ind!  

02-04-2004Lad Jer endelig ikke lokke med de mange stjerner – dette er et lysende eksempel !

Som så mange gange før valgte vi en parkeringsplads, sammen med andre campere!(Kørt 226 km )

02-04-2004KÖSSEN – WÜRZBURG !
Solen skinner fra en skyfri himmel, hvorfor vi fortsætter mod Insbruch gemme de små landsbyer – meget idyl !
Flintre atter nogle omgange i en rundkørsel -grundet vejarbejde, men en ekstra tur, koster ikke penge !

02-04-2004Frokosten indtages i Schwaz! Herfra til Imst og over Fern-Passet – stadig i flot vejr!
Tager i retning Ulm ad E43, og nyder den flotte natur til lidt god musik!
Satser på at komme godt mod Nord – da det vi kører i dag – er sparet i morgen !

02-04-2004Sover på en stor oplyst Rasteplads ca. 50 km syd for Würzburg ! Er meget trætte. (Kørt 493 Km)

02-04-2004WÜRZBURG – UETSEN !
Høj himmel og dejligt varmt!

Fortsætter mod Fulda og derfra ad vej 27 til Hünfeld , hvor vi holder nogle pauser, for at tanke op!

Får kaffe omkring Kassel Bakker! Hvor er her dog fladt !

02-04-2004Drejer over Hartzen for lidt bjerge – men det vrimler med mennesker, så det bliver der ikke noget specielt ved.
Goslar var næsten ufremkommelig.

02-04-2004Over Lüneburg Hede op til Gifhorn, hvor vi strækker ben og spiser til aften. Ser lidt på den gamle by og Mølle-museet !

02-04-2004Frem til Uetsen – hvor vi sover på oplyst P-plads sammen med en anden Camper!

Jeg synes Hjemturen virker meget lang ! ( Kørt 531 km.)

02-04-2004UETSEN – FEHMERN !
Atter sol og varme – så det er bare om at køre videre opad, hvor jeg har tænkt, at sove på en Campingplads ”Wallnan” på Fehmern ! Herfra er der ikke så langt hjem.
På en Benzintank med støvsuger til biler, fandt vi et el-stik, for en kort stund !

02-04-2004Får pludselig lyst til bras-kartofler og spejlæg – hvilket vi redder os for €4,00 (kr.30,00) pr. portion.
Har set efter vaskehal til bilen hele dagen, men ingen er høje nok!
”Wallnau Camping” er meget stor, og virker lidt rodet – men den opfylder kravene til en kørestol, de fleste steder, så den redder sig 4 stole !  
Havet ligge tæt ved, og jeg fandt med møje og besvær et sted, hvor jeg kunne køre op over et dige , og på den måde komme ud til havet!
Det blev en ildrød solnedgang – trods stærk blæst!

02-04-2004For at vise, at Hjælperen godt kan sove oppe på 1. sal,

02-04-2004og at jeg godt kan ligge på min sofa – har vi taget disse to foto! (Kørt 249 km)

02-04-2004FEHMERN - DIANALUND !
Forlader Pladsen, og køre hen for at handle i Border Shop ved Færgen Puttgarden . Sikke en masse mennesker – men så fik jeg da den oplevelse med! Det har jeg aldrig prøvet før!

Hvor er her dog smukt, med alle de levende hegn, i fuld flor! Kastanjer – syrener – frugttræer – spirea m.m.

02-04-2004Atter i Damark . Følger motorvejen til Vordingborg, men drejer af mod Næstved – Slagelse, da de har en vaskehal i Slagelse.  Bilen bliver som ny – den skal jo være pæn til den skal til Jyderup!

Hjemme igen sidst eftermiddag – men vi snyder, og går på Torvet og spiser ! Ferien er ikke helt forbi endnu!Træt - ”JA” – men en god oplevelse rigere !

STOR TAK til Elsebeth – fordi du havde lyst til at tage med, så denne tur blev mulig for mig!

02-04-2004

Tilbage til forsiden