Igennem 21 år har det været mig og min families livsstil, at køre i autocamper. Men efter at jeg blev 50 år begyndte min sen polio for alvor at vise sig. Jeg faldt oftere og oftere. Kunne ikke længere cykle til og fra jobbet. (Jeg har et godt job, og de vil fortsat have mig ansat, trods mine gangproblemer.)

Min kone og jeg købte en bil, som jeg kunne bruge til, at køre på job i. Efterhånden som tiden gik måtte jeg søge om stokke til at gå med og benskinner.

Jeg fik på dette tidspunkt besøg af en fra hjemmeplejen, som skulle se på vores hjem om det var godt nok egnet til mig; i forhold til mine gangproblemer. Hun opfordrede mig til at søge om handicapbil, og da vi nu altid har kørt autocamper faldt valget jo på sådan en bil.


03-05-2004Men der kom bud fra min kommunale sagsbehandler om, at vi ikke måtte  købe en autocamper som handicapbil. (det er nu 6 år siden.) Min kone og jeg syntes, at hele vores verden styrtede i grus. Men lovlydige og velopdragne som vi nu er valgte vi en personbil. Hvilken vi kun fik et tilskud på 14000 kr. til. Vi kørte i bilen ca. 4 år og mit handicap blev være og være.

For 3 år siden begyndte jeg at køre på el-crosser på jobbet. Men kunne jo ikke tage den med hjem i bilen. Så i min fritid har jeg nu i flere år været låst fast til hjemmet eller bilen. Når min kone og jeg var på ferie sad jeg som oftest i bilen, mens hun var ude at se sig omkring. Jeg kunne simpelthen ikke gå andet nogle få meter inden jeg sank sammen.


03-05-2004Undervejs i hele dette forløb er min kone blevet omskolet til Diakon/pædagog på grund af nedslidning fra hendes job. Under denne uddannelse blev hun under vist i social og civillovgivningen og deri står der, at klienter nu selv har lov til at træffe valget af deres handicapbil.

Der findes dog et i forvejen givet tilskud til sådan en bil, men man har lov til at købe, hvad man vil og selv betale for det. Handicapindretningen er alle med et handicap, der vedrører ens kørselsevner, berettigede til at få.

03-05-2004For 2 år siden valgte vi at søge om førtids udskiftning af handicapbilen, så jeg kunne få elcrosseren med i bilen. Der gik som vanligt lang tid med denne ansøgning, men jeg fik en bevilling .

Og du har gættet rigtigt, nu er min kone og jeg den lykkelige ejer af en autocamper, der er indrettet til, at have crosseren med i. Nu er det som om, at jeg har fået livet igen og en enorm frihed.

Mange hilsner fra
Jens Chr. Nielsen    
jensanni@kabelmail.dk


03-05-2004

Tilbage til forsiden