PRESSEMEDDELELSE.
PRESSEMEDDELELSE  23 februar 2007

Turistgruppen Vestjylland hædret med rejseskribenternes Havfruepris

Et turismeprojekt, der startede over en frokost i 1998, er i dag blevet en realitet. Visionen var at gøre Vestjylland til det bedste og mest tilgængelige ferieområde i Nordeuropa for handicappede - med særligt fokus på kørestolsbrugere, blinde og hørehæmmede. Visionen er nu omsat til et konkret projekt, som involverer over 600 virksomheder og institutioner.

HANDICAPVENLIG FERIE.
Projekt Handicapferie i Vestjylland blev i dag belønnet med Havfrueprisen, som én gang om året uddeles af Foreningen af Danske Rejseskribenter. Prisen går til en person eller et firma, der har gjort en speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark. Prisoverrækkelsen fandt sted i forbindelse med åbningen af ferie- og rejsemessen Ferie for Alle i Messecenter Herning.

- Handicappede har et stort behov for at komme på ferie, men de har ikke den samme lette adgang til ferietilbuddene som andre i samfundet. Det var der ingen andre, der tænkte på, da en initiativgruppe i 1998 besluttede sig for at gør noget specielt for de handicappede på ferieområdet. Det startede som et pilotprojekt i Holmsland.

I dag omfatter det hele Vestjylland, hvor handicappede kan holde en ferie, præcis som alle andre, sagde formanden for De Danske Rejseskribenter, Anne-Vibeke Isaksen, ved prisoverrækkelsen.

INTERNATIONALE PRISER-
Det prisværdige er, at alle i Vestjylland i dag helt naurligt tænker handicaptilgængelighed. Det gælder både kommuner, Skov- og Naturstyrelsen og det private erhverv. Handicapferie i Vestjylland, der drives af Turistgruppen Vestjylland, har allerede modtaget flere priser fra andre europæiske lande og vores nabolande Sverige og Norge.

Nu er det på tide, at vi også værdsætter det her i Danmark, sagde Anne-Vibeke Isaksen, da hun overrakte prisen - en figur af Den Lille Havfrue i kongeligt porcelæn - til Anni Hornum fra Turistgruppen Vestjylland.
http://www.visithandicapguide.com/
  

Det var i år femte gang, Havfrueprisen blev uddelt på Ferie for Alle i Herning. Prisen er de seneste tre år gået til redaktør Nis Boesdal, Danmarks, Radio, direktør Poul Fejer Christiansen, Campingrådet, og turistdirektør Jørgen Hansen.

BILLEDTEKST:
Anni Hornum fra Turistgruppen Vestjylland (t.h..) modtog fredag på Ferie for Alle i Messecenter Herning De Danske Rejseskribenters Havfruepris, som blev overrakt af foreningens formand, Anne-Vibeke Isaksen.

Yderligere oplysninger: Formanden for De Danske Rejseskribenter, Anne-Vibeke Isaksen, tlf. 4030 0604 eller 5919 4013


29-04-2004

Tilbage til forsiden