04-02-2006
Af: Pressemeddelelse
Fotograf: Campingbranchen.dk

Tiderne har ændret sig. Lovgivningen stiller i dag minimumskrav til handicapegnede faciliteter på campingpladserne, og rigtig mange pladser gør meget mere end bare at opfylde minimumskravene. Samtidig har det været et stort problem for mange handicappede at finde egnede campingvogne, som opfylder den enkeltes behov for adgangsforhold og indretning.

"Men sådan er det langt fra mere. Producenterne har fået øjnene op for de handicappedes behov, så fabrikkerne producerer i dag campingvogne og autocampere indrettet specielt for handicappede", siger formanden for Camping Branchen, Peter Outzen.

Den indvendige plads er i sagens natur begrænset i standard campingvogne og autocampere. Mange handicappede har brug for god plads, så indretningen er af afgørende betydning. Der skal være plads til at vende og dreje med kørestolen. Der skal være mulighed for opbevaring af hjælpemidler på let tilgængelige steder. Eventuelt skal bordhøjder tilpasses, sengen gøres lettere tilgængelig, eller måske skal der installeres en speciel seng.

26-04-2004Det er ikke nogen særlig stor operation at ændre campingvognens døråbning, så der er nem adgang for en kørestol via en sliske eller en lift

26-04-2004
"Når det gælder selve indretningen er den billigste løsning at bestille en specialmodel fra producenterne, men er der kun brug for en bredere døråbning, kan de fleste forhandlere klare det på både brugte og nye standardvogne til en overkommelig pris. Det er ikke nogen stor operation at ændre døråbningen og dermed lette adgangen via en sliske for en kørestolsbruger," siger Peter Outzen.

Med den udvikling, branchen har været igennem de senere år, er også tilbehørsmarkedet blevet tilpasset tidens krav. Eksempler er mooveren, som let manøvrerer campingvognen på plads styret med fjernbetjening, elektriske støtteben og markiser, som elektrisk rulles ud og ind. Markedet bugner af alskens hjælpemidler til alle campister, som gør campinglivet en hel del lettere og mere komfortabelt end for bare få år siden, og det er produkter, som specielt handicappede i høj grad har glæde af.

"Alt i alt må man sige, at camping i dag har udviklet sig til også at være handicapegnet, hvilket mange måske ville have forsvoret for 10-20 år siden," slutter formanden.

Læs mere om CampingBranchen: www.campingbranchen.dk


26-04-2004

Tilbage til forsiden